Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Од Рима до Златибора истинском шампиону је довољан само корак и без бајковитих чизама од седам миља, јер шампион је шампион збиља. А пристао је да се фотографише кад је у нашим дамама такође препознао представнице шампионских школа.
Свим ученицима шампионски поздрав и нек вас ШАМПИОН подстакне на нове, веће успехе, радом, залагањем, поштењем и ОГРОМНИМ српским срцем!
nole

Рад под шифром 2453 је нацртао Данијел Ђукић II5

evdnevnik

Поводом Дана заљубљених, Тамара Шарчевић, II1, нам рецитује своју омиљену љубавну песму.

 

На почетку, срећан нам Дан државности!
Почевши од 2002.године, српски Дан државности су 15. и 16, фебруар. Подсећамо: 15. фебруар је дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак против Турака, под вођством Ђорђа Петровића Карађорђа, а 16. фебруар - дан када је у Kрагујевцу 1835. године усвојен и заклетвом потврђен први модерни, и за то време, изузетно либерални Устав Kнежевине Србије.

darwinДан рођења великог биолога Чарлс Дарвина и међународни је празник који се зове по њему.,је данас, 12,фебруара. Маја Нинковић, II3, шаље нам свој избор погледа на значај Дарвинове теорије. "Да преживљавају најиздржљивији - први је открио Чарлс Дарвин. Он је ово приметио када је пре 160 година изучавао џиновске корњаче на Галапагосу. Сама прича о Дарвиновом открићу почиње нешто раније. У октобру 1838. енглески природњак Чарлс Роберт Дарвин прочитао је математичко дело о принципу становништва Томаса Малтуса,објављено 1798. Из ње је научио да је пораст било које популације ограничен недостатком хране, па се најситији изборе за опстанак.