Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

 

Републичко такмичење ученика четвртог степена угоститељско-туристичких школа Србије одржано је седамнаести пут у Економској школи “Стана Милановић” у Шапцу, 23-24.04.2021.године.

На такмичењу је учествовало 5 школа, а 27 ученика образовних профила кулинарски и угоститељски техничар, такмичили су се у пратњи својих ментора. Ученици су се такмичили у изради теста знања и практичном раду који је обухватао четити такмичарске дисциплине:

  1. угоститељски техничар – 2 (два) ученика у дисциплини Услуживање на свечаном ручку - банкету (за 6 особа);
  2. кулинарски техничар - 2 (два) ученика у дисциплини Припрема менија за свечани ручак - банкет (за 6+1 особе);
  3. кулинарски техничар – 1 (један) ученик у дисциплини Припремање јела по избору од понуђених намирница (за 2 особе).
  4. угоститељски техничар - 1 (један) ученик у дисциплини Припремање и довршавање јела пред гостом (за 2 особе)

 

Школе које су учествовале на овогодишњем такмичењу јесу:

  • Средња школа„Светозар Милетић“, Нови Сад
  • ТУШ Лесковац
  • Економско-трговинска школа, Смедерево
  • ТУШ „Тоза Драговић“, Крагујевац
  • Економска школа „Стана Милановић“ Шабац

Наша школа је била пријављена у 2 дисциплине, Припрема менија за свечани ручак - банкет (за 6+1 особе) и Припремање јела по избору од понуђених намирница (за 2 особе). Чланови Централне комисије известили су да су контролисали регуларност такмичења према утврђеном Правилнику. На овом такмичењу одржана су два Округла стола наставника куварства и услуживања. Током реализације и теоријског и практичног дела, нису подношене жалбе, тако да је такмичење успешно реализовано.

Укупан победник такмичења је СШ “Светозар Милетић” Нови Сад, а ученик наше школе Никола Бошковић 4-7, кулинарски техничар уз менторство наставника Бранислава Миликовића, освојио је 2.место у дисциплини  припремање јела по избору од понуђених намирница.

 

Јела по избору - СЛИКЕ

Слике са такмичења