Економска школа

"Стана Милановић"

Шабац

 

УЛОЖИ У

БУДУЋНОСТ

 

ОСВОЈИ

ЗНАЊЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Belgrade Giveaway у сарадњи са Хуманим Срцем Шапца, покренула је акцију солидарности која је имала за циљ да подигне свест о лепоти давања и усрећи људе који су стицајем околности остали без основних средстава за нормалан живот. 

Овај покрет је настао из чисте љубави и емпатије младих ентузијаста и волонтера, који не раде за профит  и имају за циљ да шите позитивну енергију и солидарност. Централно место одвијања пројектиних активности су просторије Сцечане сале Културног центра и Шапца и просторија Економско-трговинске школе Шабац , укојима се скупљала хуманитарна помоћ, и одржано предавање о потреби подизања хуманитарне свести у нашој заједници. Ученици наше школе , волонтери, активно су се бавили свим нивоима организације ове хуманитарне акције. Школа се поноси њима!

Да би се обезбедиле довољне количине крви, неопходно је стално радити на пољу мотивације становништва за добровољно давање крви и према принципима Светске здравствене организације и Међународне федерације Црвеног крста и Црвеног полумесеца заснива на принципима: анонимности, добровољности, хуманости и бесплатности. За давање крви постоје строге индикације и контраиндикације, јер на основу њих постоји брига о даваоцима и с друге пацијент прима компоненту која му недостаје.  У складу са тим, професори и ученици наше школе су током  2015/2016.године у два наврата учествовали у добровољном давању крви. (21.10.2015./17.03.2016.).

Током маја 2016.године, наша школа узела је учешће у регионалном пројекту ХИСТОРИЈА, ИСТОРИЈА, ПОВИЈЕСТ – лекције за садашњост и радионице Кораци сећања.

Едукативна дебатна мрежа Отворена комуникација, у сарадњи са Кућом Ане Франк, спроводи у Србији од краја 2014.године активности које се реализују у Хрватској, Македонији и БиХ. Концепт укључује едукативне филмске радионице које помажу младима да размотре и разговарају о култури сећања кроз радионицу Кораци сећања, млади људи преиспитују меморијализацију, споменике и начин на који се сећамо прошлости, као и њен утицај на садашњост.

Група ученика са носиоцем активности пројекта наше школе, професором историје Бранкицом Поповић, учествовали су у петодневном едукативном семинару у Београду, заједно са вршњацима из региона.

Хуманитарну турнир у одбојци и прикупљање новца за лечење Александра Достанића почео је 09.05.2016.године а завршницу 18.05.2016. године су обележиле утакмице две екипе професора које су одригране против ученика који су освојили прво и друго место на турниру.