Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

ЖИВОТ


dan zivotaПролазан, а опет вечан. Компликован, а са друге стране тако једноставан. Необјашњив, а у ствари олако схваћен. Брз, јер нам је вечити изговор да негде журимо, кратак, јер га ми сами на такав начин доживљавамо, тежак, кад нам треба изговор и кад смо немоћни да кренемо даље.
Постоји много различитих људи, који на свој, посебан начин, схватају и дефинишу шта је живот. С једне стране постоје људи који су безвољни, истрошени, они које живот није мазио, није држао ушушкане као бебе у колевци штитећи их од свих опасности и невоља. Њих је живот ударио својом тешком руком, остављајући скоро без даха, без наде да крену даље, и они управо ту поклекну. Лакше им је да се предају, после првог неуспеха да одустају, него да наставе даље.


Разумем, није им лако, тешко је, исцрпљујуће. Болно и мучно, али је ту пуно лекција и искуства, који им помажу да из тога извуку нешта добро, нешта што ће или дати неки атом снаге за даље, дати неки ветар у леђа, довољан снажан за борбу, за наставак. С друге стране, постоје и људи према којима је живот благонаклон, нежан, држи их ушушкане као највеће бебе, без осећаја да опасност постоји. Управо ти људи скоро никада не искусе тешку руку живота, не губе дах. Зашто? Не знам. Много је ту неравноправности. Просто није фер, није разумно. Направила бих изузетак. Издвојила бих људе, којима припадам и ја. Нама живот није лак, тежак је и неправедан. Нас животни проблеми и препреке не сламају, већ нас гурају у борбу да наставимо где смо намерили. Ми нисмо кукавице, који после првог неуспеха успех као и да не виде, не ми се за успех боримо!
Живот... пролазан а опет вечан. Компликован, а са друге стране тако једноставан. Какав год да ми је одустати од њега нећу. Спор, јер желим да ми тако тече, дуг, јер га тако доживљавам. Све у једном - живот.

Ана Попић II5